Supa cu sparanghel, macris si mazare
PrinteazaSupa cu sparanghel, macris si mazare din: măcriş, pătrunjel verde, cartofi noi, sparanghel, frişcă, unt, oua, mazăre verde.
- 250 g măcriş
- pătrunjel verde
- 200 g cartofi noi
- 200 g sparanghel
- câteva linguri de frişcă
- puţin unt
- 1-2 gălbenuşuri de ou
- 150 g mazăre verde
Mod de preparare:
Măcrişul se căleşte în unt, cu puţin pătrunjel verde tăiat mărunt.
Când sunt gata călite, se sting cu apă cu sare, se adaugă mazărea, cartofii noi curăţaţi şi tăiaţi, partea comestibilă a sparanghelului (prima dată se pune mazărea, pentru că aceasta fierbe mai greu decât sparanghelul şi cartofii).
Când toate ingredientele sunt moi, se pune frişcă sau smântână dulce. Se fierbe o dată şi se toarnă peste untul frecat cu gălbenuşurile într-un castron.
Pofta buna!