Supa cu dovleac, sofran si taitei
PrinteazaSupa cu dovleac, sofran si taitei din: zarzavat, pătrunjel verde, frunze de ţelină, ceapă roşie, usturoi, boabe de piper, şofran, dovleac, ulei, tăiţei pentru supă, apă, sare.
Ingrediente:
- 1 legătură de zarzavat
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de frunze de ţelină
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- 4-5 boabe de piper
- 1 linguriţă de şofran
- miezul unui dovleac
- 1 lingură de ulei
- tăiţei pentru supă
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe apa, se pune miezul de dovleac şi condimentele. Zarzavatul tăiat subţire,se căleşte şi se stinge cu zeama de dovleac strecurată.
Se fierbe până ce zarzavatul se moaie. Se ia de pe foc, se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi se adaugă uleiul.
Pofta buna!