Supa-crema de morcovi cu ghimbir

Printeaza

Supa-crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi cu tot cu frunze, făină de fulgi de ovăz, ceapă mică, ghimbir, măghiran, piper ca­yenne, ulei, apă, sare.

Supa-crema de morcovi cu ghimbir

Ingrediente:

  • 250 g morcovi cu tot cu frunze
  • 2 linguri făină de fulgi de ovăz
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură ghimbir
  • 1 lingu­riţă de măghiran
  • 1 linguriţă (pentru cafea) de piper ca­yenne
  • 1 lingură de ulei
  • 1 l apă
  • sare

Mod de preparare:

Morcovii tăiaţi rondele, dar şi condimentele se pun în apă fierbinte. Se fierb 15-20 de minute, după care morcovii se paserează.

Pireul obţinut şe amestecă cu făina, se pune înapoi în zeama de morcovi şi se fierbe încă o dată. Se ia de pe foc, se adaugă uleiul şi frunzele de morcovi tăiate mă­runt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.