Budinca de mere cu pesmet si scortisoara
PrinteazaBudinca de mere cu pesmet si scortisoara din: pâine de secară, mere, zahăr, lapte, unt, 2 ouă, scorţişoară.
Ingrediente:
- 750 g pâine de secară
- 1,6 kg mere
- 300 g zahăr
- 300 ml lapte
- 200 g unt
- 2 ouă
- 5 g scorţişoară
Mod de preparare:
Merele, curăţate de coajă şi seminţe, se taie în felii subţiri şi se înăbuşă pe jumătate în puţin lapte cu zahăr, unt şi praf de scorţişoară.
Pâinea uscată se macină sau se pisează mărunt şi se amestecă omogen cu restul de zahăr, cu trierele înăbuşite în lapte, restul de lapte, restul de unt şi ouăle.
Se pune compoziţia în tava bine unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi se dă la cuptor. Se serveşte caldă.
Pofta buna!