Budinca de orez cu carne

Printeaza

Budinca de orez cu carne din: orez, lapte, unt, oua, carne de vita fara os, sare.

Budinca de orez cu carne

Ingrediente:

  • 600 g orez
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 600 g carne de vita fara os
  • sare

Mod de preparare:

Se la sa putin apa sa clocoteasca si se pune apoi orezul ales si bine spalat. Cand este fert pe jumatate, se pune laptele dat in clocot si se continua fierberea.

Carnea taiata bucati, se pune la fiert in putina apa clocotita cu sare. Cand a fiert, se dă prin maşina de tocat cu sita deasă şi se amestecă cu jumătate din unt.

In orezul răcit se pun gălbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Se pun în tava unsă cu unt straturi de orez şi came, nivelându-se uşor.

Se pune tava în cuptor şi se lasă până când se mmeneşte frumos. Se serveşte fierbinte

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.