Chiftele din dovlecel cu pesmet si verdeata

Printeaza

Chiftele din dovlecel cu pesmet si verdeata din: dovlecei, ouă, faină, pesmet,ulei, verdeaţă, sare, piper măcinat.

Ingrediente:Chiftele din dovlecel cu pesmet si verdeata

  • 4 dovlecei mari
  • 2 ouă
  • 2 linguri faină
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceaşcă ulei
  • verdeaţă tocată
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coaja albă, se spală şi se dau pe râzătoare.

Se lasă cu sare peste ei 5 minute, apoi se scurg şi se amestecă într-un vas adânc cu două ouă bătute spumă, două linguri de faină, sare şi piper măcinat.

Amestecul se omogenizează, se colorează cu verdeaţă tocată mărunt şi se împarte în părţi egale, din care se fac chiftelele.

Chiftelele se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.Se servesc calde, cu legume rasol.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.