Chiftele din dovlecel cu pesmet si verdeata
PrinteazaChiftele din dovlecel cu pesmet si verdeata din: dovlecei, ouă, faină, pesmet,ulei, verdeaţă, sare, piper măcinat.
- 4 dovlecei mari
- 2 ouă
- 2 linguri faină
- 3 linguri pesmet
- 1 ceaşcă ulei
- verdeaţă tocată
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coaja albă, se spală şi se dau pe râzătoare.
Se lasă cu sare peste ei 5 minute, apoi se scurg şi se amestecă într-un vas adânc cu două ouă bătute spumă, două linguri de faină, sare şi piper măcinat.
Amestecul se omogenizează, se colorează cu verdeaţă tocată mărunt şi se împarte în părţi egale, din care se fac chiftelele.
Chiftelele se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.Se servesc calde, cu legume rasol.
Pofta buna!