Chiftele de fasole cu pesmet si zarzavat
PrinteazaChiftele de fasole cu pesmet si zarzavat din: fasole, pesmet, zarzavat pentru supă, ceapă, ulei, ou, sare.
- 250 g fasole
- 2 linguri pesmet
- zarzavat pentru supă
- 1 ceapă
- ulei
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Se spală fasolea şi se pune la fiert cu apă multă. Când dă în clocot, se adaugă puţină sare şi zarzavatul curăţat. Se scade bine şi se trece prin sită o dată cu zarzavatul.
Se toacă ceapa, se pune peste fasole, se adaugă oul bătut, sare, piper măcinat şi puţin pesmet. Se fac chiftele care se prăjesc în ulei încins şi se servesc calde, cu salată verde asortată.
Chiftelele se trec prin pesmet şi se întăresc bine înainte de a se prăji. Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
O sa fac si eu chiftele din astea