Rețeta Tradițională de Brânzoaice din: faina, drojdie, zahar, la[pte, unt, galbenusuri, sare, coaja de lamaie, branza de vaci, stafide, esenta de vanilie. Brânzoaicele, uneori numite și poale-n brâu, sunt un desert tradițional românesc profund îndrăgit, ce îmbină gustul bogat de brânză dulce cu un aluat fraged și aromat. Această rețetă vă va ghida pas cu […]
Chiftelute cu morcov, dovlecel si fasole
PrinteazaChiftelute cu morcov, dovlecel si fasole din: morcovi, dovlecei, fasole verde conservată, mazăre conservată, cartofi, faină, pesmet, ouă, ulei.
Ingrediente:
- 1,5 kg morcovi
- 1 kg dovlecei proaspeţi
- 300 g fasole verde conservată
- 300 g mazăre conservată
- 1 kg cartofi
- 100 g faină
- 100 g pesmet
- 5 ouă
- 250 ml ulei
Mod de preparare:
Chiftelute cu morcov, dovlecel si fasole: pun legumele la fiert, se toacă mărunt şi se amestecă cu faină, ou şi verdeaţă tăiată mărunt.
Se modelează chifteluţele, se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei, bine încins înainte, pe ambele feţe.
Sunt mai gustoase servite cu smântână şi verdeaţă sau cu sos de roşii, în care se poate adăuga ulei de parafină.
Pofta buna!
Ciulama de Ciuperci: Deliciu Cremos si usor de preparat
Ciulama de Ciuperci: Deliciu Cremos si usor de preparat din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, smantana, faina, sare, piper, patrunjel sau marar. Ciulama de ciuperci este o explozie de arome, un amestec cremos și savuros de ciuperci, smântână și condimente. Reteta Ciulama de Ciuperci Ingrediente: 500g ciuperci (champignon sau ciuperci de pădure) 1 ceapă mare, tocată […]