Ghiveci de vara cu dovlecel si bame

Printeaza

Ghiveci de vara cu dovlecel si bame din: cepe, ulei, varză crudă, morcovi, rădăcini pătrunjel, dovlecei, roşii, ardei graşi, conopidă, fasole verde, vânătă, bame, sare, piper boabe.

Ghiveci de vara cu dovlecel si bame

Ingrediente:

  • 3 cepe
  • 1 cană ulei
  • 1/2 varză cruda
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 3 dovlecei
  • 3 roşii
  • 3 ardei graşi
  • 1 conopidă
  • 500 g fasole verde
  • 1 vânătă
  • câteva bame
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se spală. Morcovii şi pătrunjelul se taie rondele subţiri şi se pun să se călească împreună cu ceapa tocată mărunt şi varza tăiată fâşii subţiri.

Peste ulei se adaugă o ceaşcă de apă caldă, atunci când sucul lăsat de legume a scăzut de tot.

Se curăţă cartofii şi dovleceii, se taie cuburi mici şi se pun, împreună cu ardeii tăiaţi fâşii subţiri, peste amestecul de legume călite.

Fasolea se clocoteşte separat în apă cu sare; la fel şi conopida. Fasolea se pune peste amestec, iar conopida se păstrează până când se acoperă cu apă caldă amestecul.

Se pot adăuga câteva bame opărite cu borş şi o vânătă tăiată felii, călită în ulei împreună cu ceapa şi zarzavatul de supă. Se pune o crenguţă de cimbru.

Mâncarea se fierbe, la foc mic, cel puţin o oră, după care se adaugă roşiile decojite şi se scade la cuptor. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.