Iahnie de fasole cu ardei gras si pastarnac

Printeaza

Iahnie de fasole cu ardei gras si pastarnac din: fasole, păstâmac, ardei gras, roşii decojite, cepe, piper boabe, ulei, verdeaţă, sare.

 

Ingrediente:Iahnie de fasole cu ardei gras si pastarnac

  • 500 g fasole
  • 1 păstâmac
  • 1 ardei gras
  • 3 roşii decojite
  • 2 cepe
  • piper boabe
  • 1 ceaşcă ulei
  • verdeaţă tocată
  • sare

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece câteva ore. Se aruncă apa, se acoperă fasolea cu altă apă rece şi se dă în clocot.

Se amncă din nou şi se umple oala cu apă rece.  Când fasolea dă în clocot, se pun la fiert un păstâmac curăţat şi tăiat în două şi o jumătate,de linguriţă de sare.

Se fierbe la foc potrivit o oră, apoi se adaugă morcovul, ardeiul gras şi ceapa tăiate mămnt. O dată cu zarzavatul, se pune la fiert şi o ceaşcă de ulei.

Se pun la fiert câteva boabe de piper şi o foaie de dafin. Fasolea se ia de pe foc, se presară cu mărar tocat sau orice altă verdeaţă şi se serveşte caldă, cu salată de roşii picantă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.