Jeleu de afine uscate

Printeaza

Jeleu de afine uscate din: afine uscate, zahăr, amidon cartofi.

 

Ingrediente:

  • 200 g afine uscate
  • 250 g zahăr
  • 100 g amidon cartofi

 

Mod de preparare:

Jeleu de afine uscate: Afinele se spală în apă fierbinte, se pun la fiert în .apă clocotită şi se fierb circa 10-15 minute. Se scurg şi se stoarce pulpa de fructe prin tifon.

Zeama se dă în clocot, se adaugă zahărul şi amidonul dizolvat în puţină apă reee, dându-le în clocot (pentru sterilizare).

Se presară deasupra cu zahăr pudră, pentru a preîntâmpina formarea unei cruste. Se dă la rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.