Linte cu cartofi si smantana
PrinteazaLinte cu cartofi si smantana din: linte, cartofi, ulei, smântână, sare.
Există mai multe tipuri de linte, cele mai comune fiind: linte verde, maro și roșie. Lintea verde este cea mai populară și are un gust ușor, iar celelalte două au un gust mai bogat. În funcție de tipul de linte, timpul de gătire variază de la 20 până la 45 de minute.
Lintea poate fi utilizată în multe rețete, inclusiv în supe, tocănițe, salate și înlocuiește adesea carnea în rețetele vegetariene sau vegane. De asemenea, poate fi consumată și ca garnitură, fiind un înlocuitor sănătos pentru orez sau cartofi.
Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate, deoarece conține o cantitate mare de proteine și fibre, care ajută la menținerea senzației de sațietate.
- 1 cană linte
- 3-4 cartofi
- 2 linguri ulei
- smântână
- sare
Mod de preparare:
Se spală o cană cu linte şi se fierbe,în apă cu sare, după gust, până este gata, având grijă ca lintea să nu fie lăsată la fiert până se sparge.
Se curăţă trei cartofi tăiaţi lung, se pun într-o cratiţă împreună cu o ceapă mare tăiată, două linguri de ulei şi trei căni din apa în care a fiert lintea (dacă nu se fac trei căni, se mai adaugă apă rece).
Se pune sare şi se lasă să fiarbă până ce cartofii sunt gata. Apoi se adaugă lintea.
Se serveşte simplu sau cu smântână.
Pofta buna!