Linte cu costita afumata si cimbru
PrinteazaLinte cu costita afumata si cimbru din: linte, ceapă, morcov, păstârnac, costiţă afumată, sare, cimbru.
Ingrediente:
- 500 g linte
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 200 g costiţă afumată
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Se alege lintea, se lasă la înmuiat câteva ore în apă rece, apoi se aruncă apa în care a stat şi se pune la fiert în apă caldă.
Când dă în clocot, se adaugă un păstârnac tăiat în două, puţină sare un morcov întreg. Se fierbe la foc mic, până când scade bine.
Se toacă ceapa, se căleşte în puţin ulei împreună cu costiţa afumată. Se adaugă peste lintea fiartă şi scăzută împreună cu o crenguţă de cimbru.
Se mai lasă 10 minute să fiarbă împreună, apoi se ia de pe foc şi se serveşte caldă, cu- salată de sfeclă roşie şi hrean.
Pofta buna!