Mancare de dovlecel cu bulion si smantana

Printeaza

Mancare de dovlecel cu bulion si smantana din: dovlecei în floare, ceapă, bulion, faină, verdeaţă, smântână, sare.

Mancare de dovlecel cu bulion si smantana

Ingrediente:

  • 6-8 dovlecei în floare
  • 1 ceapă
  • 1 lingură bulion
  • 1 lingură faina
  • verdeaţă tocată
  • 2 linguri smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii (se. rad cu lama unui cuţit ascuţit), se taie felii pe lung şi se spală.

Se lasă să se scurgă, timp în care se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în ulei încins.

Se stinge cu apă, se acoperă cratiţa şi se lasă ceapa să se înmoaie bine.

Se pune puţină faină peste ceapă, se amestecă, apoi se colorează cu o lingură de bulion de roşii.

Se adaugă o ceaşcă de apă în sosul obţinut şi feliile de dovlecpi.

Se fierbe în-cratiţa acoperită, o jumătate de oră, după care se presară deasupra verdeaţă tocată fin şi smântână.

Mâncarea se serveşte caldă, sărată şi piperată, după gust.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Mancare simpla de dovlecei

Mancare rece de dovlecei

Mancare rece de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, patrunjel, rosii, suc de rosii, usturoi, cimbru. Ingrediente: 5 dovlecei potriviţi ca mărime o ceapă 2 ardei igraşi pătrunjel verde 3 roşii 100 ml suc de roşii 2 căţei usituroi cimbru   Mod de preparare: Se rad dovleceii, se taie sferturi, se pun cu untdeleimn şi ceapă […]

Mancare de dovlecei si rosii

Mancare de dovlecei cu ardei

Mancare de dovlecei cu ardei din: dovlecei, ardei, ceapa, marar, pasta de ardei, pasta de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei tăiaţi cubuleţe 5 ardei copţi 5 cepe roşii 1 legătură mărar verde 1 lingură pastă de ardei 1 lingură pastă de roşii 6 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă […]

 

Mancare de dovleac si telina

Mancare de dovlecei cu mazare si rosii

Mancare de dovlecei cu mazare si rosii din: dovlecei, rosii, mazare, ceapa, ulei, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 800 g dovlecei 6 roşii 300 g mazăre 3 cepe 50 ml ulei 1/2 legătură pătrun­jel verde sare Mod de preparare: Tai mărunt ceapa şi o prăjeşti în ulei încins. Adaugi dovleceii şi câteva felii ele roşii, după care le […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.