Gazpacho de Mango: O versiune dulce și exotică a gazpacho-ului – este o reinterpretare tropicală a clasicului gazpacho spaniol, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această supă rece combină dulceața mangoului copt cu prospețimea castraveților și a ardeiului gras, adăugând o notă picantă de ceapă roșie și un strop de lime pentru echilibru. Coriandrul proaspăt […]
Pilaf cu praz si dovlecel
PrinteazaPilaf cu praz si dovlecel din: orez, praz, ulei, dovlecei proaspeţi, mărar, sare.
Ingrediente:
- 700 g orez
- 100 g praz
- 200 ml ulei
- 1,5 kg dovlecei proaspeţi
- 2 legături mărar
- sare
Mod de preparare:
Pilaf cu praz si dovlecel: pune apa la fiert. Când a început să clocotească, se pune prazul tăiat mărunt, cu puţină sare, şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.
Intre timp, se taie dovleceii în bucăţi mari şi se adaugă împreună cu orezul, uleiul şi mărarul tăiat mărunt. mai lasă să dea puţin în clocot, cu vasul acoperit.
Apoi se dă la cuptor. Când se scoate, se răsuflă puţin, prin amestecare lentă cu lingura. lasă acoperit, să se răcească. serveşte şi cald, dar de preferinţă rece.
Pofta buna!
Ice Tea cu Afine și Lavandă – este o băutură răcoritoare, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această rețetă combină dulceața naturală a afinelor cu aroma delicată a lavandei, rezultând un ceai captivant atât prin culoare, cât și prin gust. Bogat în antioxidanți și cu o notă florală subtilă, acest ice tea nu doar că […]