Supa crema de sparanghel cu verdeata din: sparanghel, ceapa, lapte, oua, unt, faina, patrunjel verde, sare, apa. Ingrediente: 800 g sparanghel 100 g ceapă 200 ml lapte 2 ouă 70 g unt 1 lingură făină ½ legătură pătrunjel verde 3-4 g sare 1 l apă Mod de preparare: Cureți sparanghelul, apoi tai fiecărei tulpini […]
Supa-crema de sparanghel cu smantana
PrinteazaSupa-crema de sparanghel cu smantana din: apă în care a fiert sparanghel, unt, făină, smântână, ou, sare.
- 1 1/2 l apă în care a fiert sparanghel
- 50 g unt
- 2 linguri făină
- 100 ml smântână
- 1 gălbenuş de ou
- sare
Mod de preparare:
Se prepară atunci când s-a fiert sparanghel şi se poate folosi zeama rămasă.
Din unt şi făină se prepară un rântaş de culoare deschisă, se stinge cu zeama de la sparanghel şi, dacă zeama nu a fost sărată îndeajuns, se sărează.
Se fierbe 3-4 minute, apoi se strecoară cu grijă, amestecând continuu, şi se încorporează smântână frecată cu gălbenuş de ou.
(Supa va fi şi mai gustoasă dacă zeama de la sparanghel se amestecă cu supă în-care au fiert măruntaie de pui.)
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de sparanghel cu smantana si miere
Supa crema de sparanghel cu smantana si miere din: supa de pui, unt, ceapa rosie, ulei de masline, cartofi, spranghel, smantana, miere, sare, piper. Ingrediente: 1,5 l supă de pui degresată 25 g unt 1 ceapă roșie 1 lingură de ulei de măsline 2 cartofi medii 25 fire de sparanghel verde 3-4 linguri de smântâna […]
Pofta buna!