Spanac cu vin alb si scortisoara
PrinteazaSpanac cu vin alb si scortisoara din: spanac, unt, supă de carne, ouă, scorţişoară, vin alb, sare.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 2 linguri unt
- 1 cană supă de carne
- 4 ouă fierte tari
- puţină scorţişoară
- 1 păhărel vin alb
- sare
Mod de preparare:
Se alege spanacul şi se spală în mai multe ape, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare.
Se scurge după 5 minute, se toacă mărunt şi se pune într-o cratiţă cu o ceaşcă de zeamă de came şi puţină sare.
Se scade 5 minute pe foc mic, după care se adaugă peste spanac o cremă făcută din gălbenuşurile trecute prin sită şi frecate spumă cu două linguri de unt.
Se fierbe mâncarea la foc mic, se potriveşte de sare şi se parfumează cu scorţişoară pisată fin.
Când mâncarea nu mai are sos, se ia cratiţa de pe foc şi se răstoarnă spanacul pe un platou. Se înconjoară spanacul cu felii de albuş subţiri şi se serveşte imediat.
Pofta buna!