Conopida poloneza cu ou si verdeata

Printeaza

Conopida poloneza cu ou si verdeata din: conopidă, franzelă, unt, ouă, verdeaţă, lămâie, sare.

Conopida poloneza cu ou si verdeata

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 2 felii franzelă
  • 100 g unt
  • 4 ouă fierte tari
  • verdeaţă tocată
  • 1/2 lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Se desface conopida în bucheţele, se spală şi se fierbe un sfert de oră în apă cu sare. Se scoate, se scurge şi se rumeneşte în unt.

Se aşează conopida pe un platou mare, se acoperă cu felii de franzelă prăjite în unt şi se înconjoară cu felii de ou fiert tare.

Peste conopidă se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie, se acoperă cu verdeaţă tocată mărunt şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.