Supa de coada de vita cu vin alb

Printeaza

Supa de coada de vita cu vin alb din: coadă de vită, morcov, ţelină, ceapă roşie, pătrunjel verde, unt, făină, vin sec alb, sare, piper măcinat, foi de dafin, crochete de chiflă.

Supa de coada de vita cu vin alb

Ingrediente:

  • 1 coadă de vită
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă mică roşie
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 50 g unt
  • 2 linguri de făină
  • 100-200 ml vin sec alb
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 foi de dafin
  • crochete de chiflă

Mod de preparare:

Ceapa dată pe râzătoare, morcovii tăiaţi mărunt şi ţelina se prăjesc în unt. Se adaugă coada de vită tăiată în bucăţi, se presară cu pătrunjel şi se mai prăjesc 1-2 minute la foc mare.

Sexpresară făina şi se stinge cu 2 litri de apă, se sărează, se adaugă foile de dafin şi se amestecă până când începe să fiarbă.

Se fierbe sub capac la foc mic, până.când carnea se desprinde de pe oase; între timp, se îndepărteâză spu­ma.

La servire, carnea se ia de pe oase, se aşază pe farfurii, vinul se amestecă cu zeama şi apoi se strecoară peste car­ne în farfurii. Se serveşte cu crochete de chiflă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.