Rulouri de malai cu branza
PrinteazaRulouri de malai cu branza din: mălai, griş, ulei, ouă, brânză dulce de vacă, lapte, pesmet.
Ingrediente:
- 250 g mălai
- 250 g griş
- 300 ml ulei
- 2 ouă
- 200 g brânză dulce de vacă
- 1,5 l lapte
- 100 g pesmet
Mod de preparare:
Rulouri de malai cu branza: In laptele diluat cu apă şi. clocotind, se adaugă mălaiul şi grişul în ploaie, bătând continuu cu telul.
Se fierbe până compoziţia scade bine şi capătă consistenţa unui aluat.
Se amestecă apoi cu gălbenuşurile şi brânza.
Când compoziţia s-a răcit, se modelează cu mâna udă crochete, care se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei.
Se servesc cu smântână, sau cu legume cu unt.
Pofta buna!