Burgeri cu maca si salvie
PrinteazaBurgeri cu maca si salvie din: nuci, seminte de in, dovlecel, telina, ciuperci, ceapa rosie, miso, maca, salvie, sare, busuioc.
Ingrediente:
- 1 ceaşcă şi jumătate de nuci, înmuiate în apă
- 1/4 ceaşcă de seminţe de in
- 2 ceşti de dovlecei, tăiaţi în bucăţi
- 1/2 ceaşcă de ţelină, mărunţită
- 1 ceaşcă şi jumătate de ciuperci, mărunţite
- 1/2 ceaşcă de ceapă roşie, tocată
- 2 linguri de miso
- 1 ceaşcă de apă
- 2 linguri de maca
- 1 lingură de salvie, mărunţită
- 1 linguriţă de sare
- 2 linguri de busuioc, mărunţit
Mod de preparare:
Tocaţi o ceaşcă de nuci. Măcinaţi seminţele de in, într-o râş- niţă de cafea.
Turnaţi-le într-un vas mare pentru amestecat. Procesaţi scurt jumătatea de ceaşcă de nuci rămase într-un mixer.
Adăugaţi dovleceii, ţelina, ciupercile, ceapa şi usturoiul, şi procesaţi-le în continuare, până se amestecă bine, dar rămân grunjoase.
Transferaţi totul în vasul pentru amestecat, peste seminţele de in şi nucile tocate.
Amestecaţi miso-ul într-o ceaşcă de apă. Turnaţi-I în vasul pentru amestecat.
Adăugaţi toate ingredientele rămase’în vas şi amestecaţi-le bine.
Frământaţi din mixtură turtiţe gen burger, cam de un centimetru şi ceva grosime.
Deshidrataţi turtiţele la 63 grade C, timp de două ore.
Reduceţi temperatura la 43 grade C, întoarceţi turtiţele şi deshidrataţi-le în continuare, pentru încă opt până la douăsprezece ore.
Pofta buna!
Ok, arata bine, dar de unde cumpar maca?! Asta-i marea intrebare 🙂