Placinta cu spanac si migdale

Printeaza

Placinta cu spanac si migdale din: spanac, sare, migdale, seminte de in maciante, miere, ulei de nuca de cocos, muguri de pin, ceapă, usturoi, suc de lămâie, nucsoara.

 

Ingrediente:

  • 2 ceşti de spanac tocat
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 ceaşcă de migdale, înmuiate în apă
  • 1/4 ceaşcă de seminţe de in, măcinate
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos, lichid
  • 1/2 ceaşcă de muguri de pin
  • 1/4 ceaşcă de ceapă
  • 1 căţel de usturoi, pisat
  • 1/2 linguriţă de nucşoară
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 linguri de sos de soia

Mod de preparare:

Placinta cu spanac si migdale: Inlăturaţi cozile groase ale spanacului. Faqpţi sul frunzele de spanac şi tăiaţi-le. Presăraţi deasupra sare. Strângeţi şi frecaţi spanacul, pentru a crea un efect de ofilire.

Scurgeţi tot lichidul excesiv. Pregătiţi crusta, punând migdalele într-un mixer şi amestecându-le până se macină-în bucăţele mici.

Adăugaţi se­minţele de in măcinate, mierea şi uleiul de nucă de cocos lichid, şi continuaţi mixarea până se omogenizează.

Crusta din această reţetă poate fi deshidratată timp de opt până la douăsprezece ore, pentru a avea o textură mai crocantă.  Apăsaţi un strat subţire de crustă pe fundul unei farfurii.

Puneţi spanacul în mixer, împreună cu mugurii de pin, cea­pa, usturoiul, nucşoara, sucul de lămâie şi sos de soia şi mixaţi până când ingredientele se amestecă bine, dar ră­mân grunjoase.

Intindeţi un strat din mixtura de spanac în farfurie şi acoperiti-l cu un strat de crustă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.