Placinta de chitra cu scortisoara si vanilie
PrinteazaPlacinta de chitra cu scortisoara si vanilie din: nuci pecan, curmale, scorţişoară, nucşoară, sare, miez de nucă de cocos tânără, nuci caju, suc de chitră, vanilie, sirop de agave, ulei de nucă de cocos, lecitina.
Ingrediente:
- 1/2 ceaşcă de nuci pecan
- 1/2 ceaşcă de curmale
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 1/4 linguriţă de nucşoară
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără
- 2 ceşti de nuci caju
- 1/2 ceaşcă de suc de chitră
- 1/2 linguriţă de vanilie
- 1/4 ceaşcă de sirop de agave
- 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
- 2 linguri de lecitină praf
Mod de preparare:
Pregătiţi crusta, procesând nucile pecan, curmalele, scorţişoara, nucşoara şi sarea, într-un mixer. îndesaţi aluatul într-o tipsie de plăcintă.
Preparaţi umplutura, amestecând laolaltă nuca de cocos tânără, nucile caju., sucul de chitră, vanilia şi nectarul de agave, până se omogenizează. începeţi cu un sfert de ceaşcă de suc de chitră şi mai adăugaţi treptat.
Gustaţi umplutura, pe măsură ce o preparaţi, şi potriviţi-o după gust. Poate că preferaţi mai mult suc de chitră, sau mai mult nectar de agave. La sfârşit adăugaţi în combinaţie uleiul de nucă de cocos lichid şi lecitina praf.
Turnaţi umplutura în crustă si ţineţi-o în congelator timp de două ore, ca să se aşeze. O puteţi servi imediat, sau o puteţi ţine în frigider, acoperită, unde va rămâne proaspătă până la trei zile.
Pofta buna!