Tarta de dovlecel cu ou si cascaval
PrinteazaTarta de dovlecel cu ou si cascaval din: oua, unt, faina, apa, sare, dovlecei, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt rece
- 250 g făină
- 2 linguri apă rece
- 1 praf sare
Pentru umplutură:
- 2 dovlecei
- 4 ouă
- 250 g caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, pu făina, sarea, adaugi gălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, şi frămânţi un aluat care să fie legat.
Infăşori coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.
Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tai rondele. Baţi ouăle bine’cu un praf de sare, adăugi , caşcavalul, piper după gust şi feliile de dovlecei şi amesteci.
3m întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă rotundă tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii tăvii. înţepi coca cu dinţii unei furculiţe şi torni umplutura.
Nivelezi şi dai tarta la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. O laşi să se răcească în tavă şi o serveşti.
Tarta de dovlecel cu ou si cascaval
Pofta buna!