Tarta de dovlecel cu ou si cascaval

Printeaza

Tarta de dovlecel cu ou si cascaval din: oua, unt, faina, apa, sare, dovlecei, cascaval, sare, piper.

Tarta_de_dovlecel_cu_ou_si_cascaval

Ingrediente:

  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt rece
  • 250 g făină
  • 2 linguri apă rece
  • 1 praf sare

Pentru umplutură:

  • 2 dovlecei
  • 4 ouă
  • 250 g caşcaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, pu făina, sarea, adaugi gălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, şi frămânţi un aluat care să fie legat.

Infăşori coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.

Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tai rondele. Baţi ouăle bine’cu un praf de sare, adăugi , caşcavalul, piper după gust şi feliile de dovlecei şi amesteci.

3m întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă rotundă tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii tăvii. înţepi coca cu dinţii unei furculiţe şi torni umplutura.

Nivelezi şi dai tarta la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. O laşi să se răcească în tavă şi o serveşti.

Tarta de dovlecel cu ou si cascaval

Tarta_de_dovlecel_cu_ou_si_cascaval

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.