Supa din carne macra de vitel si ou
PrinteazaSupa din carne macra de vitel si ou din: carne de vitel, ceapa, morcov, oase, ou, supa.
- 400 g carne macra vitel
- 1ceapa
- 1 morcov
- 2-3 buc oase de vitel
- 1 ou
- 2 l supa de carne
Mod de preparare:
Se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele dupa ce supa a dat in clocot si s-a ridicat spuma, se adauga zarzavatul curatat si spalat.
Se lasa sa se fiarba la foc potrivit 1 1/2 ora. Cind totul este bine fiert (carnea si zarzavatul), se da oala jos de pe foc, se strecoara si se limpezeste, adaugind in supa strecurata doua albusuri de ou nebatute.
Se aseaza oala din nou la fiert si se bate usor cu telul. In acest timp, se formeaza pe deasupra un fel de spuma care stringe toate particelele solide din supa, albusul se ingheaga, iar supa ramine limpede.
Se da jos oala de pe foc si se trece supa printr-o strecuratoare pe care se aseaza o bucata de panza deasa.
Dupa ce supa s-a racit, se stringe toata grasimea care s-a format deasupra.
Se incalzeste din nou si se toarna fierbinte in cesti.
Pofta buna!