Inele fripte de calamari cu orez si sos de coriandru
PrinteazaInele fripte de calamari cu orez si sos de coriandru din: inele de calamari, coriandru, ardei roşii, usutroi, fulgi de sare de mare, ulei, suc de lamaie, orez Jasmine, frunze de rucola.
Ingrediente:
- 600 g inele de calamari
Pentru sos:
- 60 g coriandru
- 2 ardei roşii mari, curăţaţi şi tocaţi fin
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi cu 1/4 linguriţă cu fulgi de sare de mare
- 180 ml ulei de floarea-soarelui
- 120 ml suc de lămâie, proaspăt stors
Pentru servit:
- orez Jasmine
- frunze de rucola
Mod de preparare:
Pentru sos, spală şi alege frunzele de coriandru. Taie-le mărunt. Amestesă-le cu restul ingredientelor pentru sos şi lasă deoparte.
Pune inelele de calamari într-o strecurătoare şi spală-le bine sub jet de apă rece. Scurge-leşi lasă-le într-un castron.
Toarnă apă fierbinte peste ele şi lasă-le să se înmoaie 2 minute. Scurge-le bine şi pune-le înapoi în castron. Inelele trebuie să fie acum albe, parţial fierte şi buclate pe margini.
Incălzeşte un grătar pe aragaz, la foc mare. In timp ce grătarul se încălzeşte, dă inelele prin ulei, apoi usucă-le cu un prosop de bucătărie.
Prăjeşte inelele 30 de secunde sau 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc.
Imparte orezul între 4 farfurii, presară frunze de rucola şi aşază deasupra inelele de calamari fierbinţi. Stropeşte cu sos şi serveşte imediat.
Inele fripte de calamari cu orez si sos de coriandru
Pofta buna!