Tarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper. Ingredinte: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea sfarimata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper Mod de preparare Se spala dovleceii, se dau pe […]
Tarta de branza cu marar
PrinteazaTarta de branza cu marar din: paste, branza de vaci, branza telemea, marar, oua, ceapa, nucsoara, boia, sare, piper, ulei de masline, castraveti.
Ingrediente:
- 500 g paste spiralate
- 200 g branza de vaci
- 200 g branza telemea
- 1 legatura de marar
- 3 oua
- 1 ceapa
- Pudra de nucsoara
- ½ lingurita de boia dulce
- Sare
- piper
- ulei de maline
- Castraveti verzi
Mod de preparare:
Se fierb pastele in apa fierbinte in care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei ca sa nu se lipeasca intre ele sau de fundul oalei.
Se trec sub un jet de apa rece, se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Se curate ceapa de foi, se spala, se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie cu ulei incins pana cand capata o culoare aurie.
Branza telemea se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca bine cu branza de vaci intr-un castron.
Se adauga oualele, mararul tocat marunt, ceapa calita si racita, boiaua dulce, 1 varf de cutit de pudra de nucsoara, sare si piper dupa gust.
Se amesteca totul, se unge o forma rotunda cu ulei si se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace timp de 25-30 de minute la foc mediu.
Se serveste calda sau rece, cu salata de castraveti verzi, impreuna cu un pahar de Pinot Noir.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Pofta buna!
Imi plac tartele cu branza, sunt foarte bune. O sa incerc si variant voastra de tarta de branza cu marar.