Frigarui de porc indoneziene cu orez si castravete
PrinteazaFrigarui de porc indoneziene cu orez si castravete din: cepe eşalote, usturoi, ardei iute, turmeric, coriandru măcinat, chimen măcinat, sos de soia, ulei de floarea-soarelui, file de porc, orez Jasmine, sare, ridichi, coriandru proaspăt,
Ingrediente:
- 2 cepe eşalote, decojite şi tocate mărunt
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
- 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat mărunt
- câte 1/2 linguriţă cu turmeric, coriandru măcinat şi chimen măcinat
- 1 lingură cu sos de soia
- 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
- 200 g file de porc, tăiat în bucăţele
- 250 g orez Jasmine
- un praf de sare
- 4 ridichi, tăiate mărunt şi 2 întregi
- 1/4 castravete; jumătate tăiat mărunt şi jumătate tăiat în fâşii
- 1 lingură cu coriandru proaspăt
- 4 x 150 ml forme rotunde, unse cu ulei
- 12 beţe de bambus, înmuiate în apă
Mod de preparare:
Intr-un vas adânc, pune la marinat carnea cu ceapa, usturoiul, ardeiul iute, condimentele, sosul de soia şi uleiul de floarea-soarelui.
Las-o timp de 30 de minute.
Fierbe orezul în 600 ml apă sărată, timp de 15 minute, până când s-a înmuiat, iar lichidul s-a absorbit.
Cu o lingură, pune orezul în forme şi lasă-l la cald câteva minute.
Intre timp, încălzeşte un grătar mare. înfige carnea de porc în beţele de bambus.
Coace frigăruile pe grătar aproximativ 15 minute, întorcându-le pe toate părţile, dacă este necesar, până când s-au rumenit peste tot.
Scoate orezul din forme şi serveşte-l lângă frigărui, împreună cu o salată de ridichi şi castraveţi, decorată cu frunze de coriandru.
Decorează platoul cu ridichi crestate şi fâşii de castravete.
Frigarui de porc indoneziene cu orez si castravete
Pofta buna!