Dovlecel umplut cu brânză și ierburi din: dovlecel, branza de capra sau branza feta, marar, patrunjel, usturoi, sare, piper, ulei de masline. Dovlecelul este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. De asemenea, conține cantități mici de vitamine […]
Chiftele de dovlecel cu gris si marar
PrinteazaChiftele de dovlecel cu gris si marar din: dovlecei, caşcaval, gris, sare, mărar, oua, piper, unt.
Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. De asemenea, conține antioxidanți, precum beta-carotenul, care protejează celulele corpului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 100 g caşcaval ras
- 2 linguri gris
- 1 praf de sare
- 1 legătură mărar
- 4 ouă
- piper
- unt, pentru uns
Mod de preparare:
Tai capetele dovleceilor şi-i cureti de coajă. îi dai prin răzătoarea mare, adaugi sare şi-i storci.
După ce s-au scurs bine, îi amesteci cu caşcavalul, mărarul tocat, grisul, ouăle şi piper după gust.
Modelezi turtiţele, le aşezi într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi le dai la cuptor aproximativ 40 de minute.
Le serveşti cu mujdei frecat cu iaurt.
Chiftele de dovlecel cu gris si marar
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecel umplut cu branză și ierburi
Pofta buna!