Ciorba de porc cu dovlecel si suc de rosii
PrinteazaCiorba de porc cu dovlecel si suc de rosii din: carne porc, dovlecel, ceapa, morcov, pastarnac, telina, orez, suc de roşii proaspăt (sau din conservă), zeamă de lămâie, pătrunjel verde, frunze verzi de telină, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne porc
- 2 dovlecei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1/2 telină
- 2 linguri orez
- 200 g suc de roşii proaspăt (sau din conservă)
- 3 linguri zeamă de lămâie
- pătrunjel verde tocat
- frunze verzi de telină tocate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, o pui la fiert în patru litri de apă, iei spuma formată.
Toci ceapa, cureţi morcovul, păstârnacul şi ţelina, le dai prin răzătoarea mare, dovleceii îi tai cubuleţe, pui în oală şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc mic.
Adaugi orezul spălat bine, sare şi piper, după gust, şi mai fierbi 15 minute.
Torni sucul de roşii şi, când legumele sunt bine fierte, potriveşti gustul cu zeama de lămâie, adaugi pătrunjelului frunzele de ţelină tocate şi iei ciorba de pe foc.
Opţional, poţi adăuga smântână în momentul servirii.
Ciorba de porc cu dovlecel si suc de rosii
Pofta buna!