Pulpa de vita cu sos de mustar si bere
PrinteazaPulpa de vita cu sos de mustar si bere din: carne, vin rosu, ulei, usturoi, sare, piper, faina, unt, mustar, boabe de mustar, bere blondă, otet, zahar brun.
Ingrediente:
- 400-500 g carne
Pentru marinată:
- 100 ml vin roşu
- ulei
- 3 căţei usturoi
- sare
- piper
Pentru sosul de muştar:
- 1 lingură făină
- 1 lingură ulei
- 1 vârf de unt
- 3 linguri muştar
- 3 linguri boabe de muştar
- 200 ml bere blondă
- 2 linguriţe oţet
- 1 linguriţă zahăr brun
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai carnea în 2 fileuri, le baţi, apoi le presari cu sare şi piper. Pui carnea într-un vas, o ungi pe ambele părţi cu ulei, adaugi usturoiul pisat şi vinul roşu.
Laşi să se marineze 3-4 ore. Carnea, ţinută la temperatura camerei, o pui pe un grătar încins şi o laşi 3-5 minute, pe fiecare parte.
Pentru sosul de muştar încălzeşti uleiul, adaugi untul şi aştepţi să se topească, apoi torni în ploaie făina şi amesteci încet, până capătă o nuanţă aurie. încorporezi muştaiul şi berea, mai laşi pe foc câteva minute.
Pui la sfârşit oţetul, zahărul şi boabele de muştar, condimentezi şi dai deoparte.
Pulpa de vita cu sos de mustar si bere
Pofta buna!