Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar
PrinteazaDovlecei umpluti cu carne, orez si marar din: dovlecei, carne tocata de vita, sare, piper, orez, ceapa, marar, patrunjel, rosii, suc de roşii, supă de legume, ulei, smantana, iaurt cremos.
Ingrediente:
- 5 dovlecei mai mari
- 500 g carne tocată de vită
- sare
- piper
- 4 linguri orez
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 2 roşii
Pentru sos:
- 1 cană suc de roşii
- 1 cană supă de legume
- 2 linguri ulei
- smântână
- iaurt cremos
Mod de preparare Dovlecei umpluti cu carne, orez si marar:
Speli dovleceii sub jet de apă, îi tai jumătăţi, îi scobeşti şi îi pui la scurs cu gura în jos.
Amesteci carnea tocată cu orezul spălat, cu ceapa, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi umpli dovleceii.
Tai roşiile felii rotunde şi pui căpăcele la dovleceii umpluţi, apoi îi aşezi într-o cratiţă.
Torni uleiul, sucul de roşii şi supa atât cât să ajungă la jumătatea dovleceilor.
Dai cratiţa la cuptor aproximativ 1 oră. Ii serveşti cu iaurt cremos sau cu smântână.
Pofta buna!