Sufleu de Păstârnac din: pastarnac, unt, faina, lapte, oua, branza maturata, nucsoara, sare, piper. Redescoperă păstârnacul printr-o rețetă sofisticată și surprinzător de simplă. Păstârnacul, cu aroma sa dulceagă și ușor picantă, este baza perfectă pentru un sufleu cremos și aerat. Oferind o combinație ideală între nutrienți și gust, acest sufleu promite să fie un hit […]
Sufleu de praz cu lapte
PrinteazaSufleu de praz cu lapte din: ouă, praz, lapte, fana, unt, cascaval, sare, piper, unt. Sufleul de praz cu lapte este o delicatesă rafinată, perfectă pentru o masă elegantă sau o cină în familie.
Preparat din ouă proaspete, praz savuros și lapte cremos, acest sufleu captează esența bucătăriei fine prin textura sa ușoară și aerată, dar și prin aromele sale delicate.
Îmbogățit cu unt și cascaval, și condimentat subtil cu sare și piper, sufleul de praz oferă un echilibru perfect între gustul bogat și consistența plăcută, fiind o alegere excelentă pentru cei care apreciază mâncărurile sofisticate și bine echilibrate.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 600 g praz
- 300 ml lapte
- 100 g făină
- 100 g unt
- 100 g caşcaval ras
- sare
- piper
- 25 g unt, pentru uns
Mod de preparare:
Tai prazul, îl fierbi în apă cu sare şi îl laşi la scurs.
Separat, amesteci făina cu laptele, pui puţin pe foc atât cât să se încălzească, adaugi untul şi amesteci până când se topeşte.
Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă, încorporezi în praz sosul alb, gălbenuşurile, apof albuşurile, piper şi caşcavalul, amestecând continuu.
Ungi o formă de tartă cu unt, torni aluatul şi dai la cuptorul încins 25-30 de minute.
Sufleu de praz cu lapte
Pofta buna!