Ciorba de peste cu praz si ardei gras

Printeaza

Ciorba de peste cu praz si ardei gras din: peşte alb, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, praz, sare, orez, zeama de lamaie, patrunjel.

Ciorba_de_peste_cu_praz_si_ardei_gras

Ingrediente:

  • 1 kg peşte alb, curăţat
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 fir praz, fără frunze
  • 1 praf sare
  • 2 linguri orez
  • zeamă de lămâie
  • 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le tai şi le pui la fiert în 61 de apă. Spre final adaugi orezul spălat. Când legumele şi orezul s-au fiert, arunci în oală şi feliile de peşte, inclusiv capul şi coada.

Laşi 10 minute, presari praful de sare, amesteci, ţii ca să se combine aromele şi opreşti focul.

Serveşti ciorba presărată, dacă vrei, cu pătrunjel tăiat mărunt şi cu zeamă de lămâie, în funcţie de cât îţi place de acră.

Ciorba de peste cu praz si ardei gras

Ciorba_de_peste_cu_praz_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.