Ciorba de peste cu praz si ardei gras
PrinteazaCiorba de peste cu praz si ardei gras din: peşte alb, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, praz, sare, orez, zeama de lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg peşte alb, curăţat
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 fir praz, fără frunze
- 1 praf sare
- 2 linguri orez
- zeamă de lămâie
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le tai şi le pui la fiert în 61 de apă. Spre final adaugi orezul spălat. Când legumele şi orezul s-au fiert, arunci în oală şi feliile de peşte, inclusiv capul şi coada.
Laşi 10 minute, presari praful de sare, amesteci, ţii ca să se combine aromele şi opreşti focul.
Serveşti ciorba presărată, dacă vrei, cu pătrunjel tăiat mărunt şi cu zeamă de lămâie, în funcţie de cât îţi place de acră.
Ciorba de peste cu praz si ardei gras
Pofta buna!