Briose fragede cu vanilie din: faina, zahar, unt, praf de copt, vanilie, oua. Briosele sunt mici prăjituri individuale, cu o formă rotundă sau în formă de cupă, de obicei, coapte în forme de hârtie sau silicon. Aceste prăjituri sunt cunoscute și sub denumirea de cupcakes în engleză. Briosele sunt apreciate pentru versatilitatea lor și pot fi […]
Briose cu rubarba si stafide
PrinteazaBriose cu rubarba si stafide din: făină, banane, rubarbă, stafide, ou, iaurt, ulei, bicarbonat, sare.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 3 banane bine coapte
- 1 cană de rubarbă tăiată bucăţele
- 50 g stafide
- 1 ou
- 200 g iaurt
- 50 g ulei
- 2 linguriţe bicarbonat
- 1 vârf cuţit de sare
Mod de preparare:
Amesteci făina cernută cu sarea şi bicarbonatul. Separat omogenizezi iaurtul, oul, uleiul şi pui făina.
Adaugi bananele descojite şi pasate cu o furculiţă, stafidele şi bucăţelele de rubarbă.
Pui compoziţia în forme de brioşe şi le dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 25 de minute.
Briose cu rubarba si stafide
Pofta buna!
Briose cu rosii cherry din: dovlecei, oua, faina, branza, smantana, ulei, rosii, seminte, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 4 ouă de bibilică 200 g făină 100 g brânză de capră 100 g smântână 30 ml ulei 12 roşii cherry galbene 30 g amestec de seminţe (dovleac, in, floarea-soarelui, susan) 1/2 linguriţă praf de […]
Reteta zilei: Briose cu nuca de cocos (usor de preparat)
Briose cu nuca de cocos din: nuci, nuca de cocos, sirop de artar, sare de mare, cocos, lapte de migdale, ulei de cocos, curmale, vanilie, scortisoara, ghimbir, condimente. Ingrediente: 1 ceașcă nuci maruntite ⅓ ceasca nuca de cocos mărunțită 2 linguri de sirop de arțar 1 praf sare de mare 1 cana cocos 1 cana […]
Briose cu parizer din: ceapa, usturoi, parizer, cornisor, unt, faina, verdeturi, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, lapte batut, lamaie, hrean, mustar. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 150 g parizer cu şuncă 1 cornişon murat unt pentru uns 250 g făină 150 g amestec de verdeţuri 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper […]
Pofta buna!