Prajituri cu crema de cacao si cocos
PrinteazaPrajituri cu crema de cacao si cocos din: ouă, ulei, zahar, praf de copt, faina, lapte, cacao, nucă de cocos, colorant alimentar (roşu, verde, galben).
Ingrediente:
- 5 ouă
- 150 ml ulei
- 150 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- făină cât cuprinde
Pentru cremă:
- 1 litru lapte
- 7 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 12 linguri zahăr
Pentru decor:
- nucă de cocos
- colorant alimentar (roşu, verde, galben)
Mod de preparare:
Separi ouăle. Amesteci gălbenuşurile cu uleiul, albuşurile cu zahărul, după care încorporezi o compoziţie în cealaltă. Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi frămânţi aluatul.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi încingi cuptorul. Formezi mingiu- ţe, le aşezi din loc în loc în tavă şi dai la cuptor până se rumenesc.
După ce s-au răcit, scobeşti miezul de la bile şi le umpli cu cremă (amesteci toate ingredientele şi le laşi pe foc până se îngroaşă).
Uneşti câte două bile, apoi le dai prin colorant (roşu şi verde sau roşu şi galben) şi prin nucă de cocos.
Prajituri cu crema de cacao si cocos
Pofta buna!