Supa-crema de praz cu smantana si cartof
PrinteazaSupa-crema de praz cu smantana si cartof din: praz, morcov, cartofi, radacina de patrunjel smantana de gatit, sare, unt, apă.
Ingrediente:
- 3 tije de praz
- 1 morcov
- 3 cartofi medii
- 1 rădăcină pătrunjel
- 250 ml smântână de gătit
- sare
- 1 lingură şi jumătate unt
- 1,5-2 litri apă
Mod de preprare:
Speli morcovul, rădăcina de pătrunjel, le cureţi, le tai bucăţi mai mari şi le pui la fiert în apă cu sare. Le scoţi după ce s-au fiert, apoi adaugi în apă cartofii tăiaţi cubuleţe şi prazul rondele.
Pasezi legumele fierte cu blenderul. Subţiezi supa cu zeama în care au fiert legumele, adaugi untul, condimentezi după preferinţe şi laşi să mai fiarbă cinci minute.
Pui smântâna şi amesteci. Serveşti cu pâine prăjită aromatizată cu usturoi şi rondele de praz crud.
Supa-crema de praz cu smantana si cartof
Pofta buna!