Fasole Tradițională cu Ciolan Afumat la Ceaun – Aromă Autentică Românească din: fasole boabe, ciolan afumat de porc, ceapa, usturoi, morcovi, foiae de dafin, sare, piper, boia dulce, ulei. Meta descriere: Descoperă rețeta tradițională românească de fasole cu ciolan afumat la ceaun. Află pașii simpli pentru un gust autentic, îmbogățit cu istoria culinară a României. […]
Bastonase cu sos de ciocolata
PrinteazaBastonase cu sos de ciocolata din: faina apa, sare, ulei, ciocolată neagră (peste 70%), frişca lichidă, baton de vanilie, baton de scorţişoară (facultativ).
Ingrediente:
- 250 g făină
- 50 g unt nesărat
- 200 ml apă
- 1 praf de sare
- ulei de prăjit
crema de ciocolată:
- 150 g ciocolată neagră (peste 70%)
- 300 ml frişca lichidă
- 1 baton de vanilie
- 1/2 baton de scorţişoară (facultativ)
Mod de preparare:
Pune în vasul de mixer făina şi sarea. Topeşte untul într-o crăticioară şi adaugă apa, apoi adu la punctul de fierbere.
Toarnă amestecul peste făină pentru a o obţine o pastă fină. Dacă este prea uscată, adaugă trei linguri de apă caldă, Acoperă cu folie şi dă la rece 30 de minute.
Pentru sos, încălzeşte frişca lichidă cu batonul de vanilie (şi scorţişoară, dacă îţi place) la bain-marie. Adaugă ciocolata şi amestecă până ce se topeşte.
Pune aluatul într-un poş şi şpriţează bastonaşele în ulei încins. Serveşte-le cu sos de ciocolată.
Bastonase cu sos de ciocolata
Pofta buna!
Maioneza Low Carb din: ou, mustar, sare, sos tabasco, otet, suc de lamaie, ulei. Rețetele low-carb sunt concepute pentru a minimiza consumul de carbohidrați. Acestea sunt populare în rândul persoanelor care urmează diete pentru scăderea în greutate, îmbunătățirea sănătății metabolice sau controlul anumitor afecțiuni, cum ar fi diabetul. Beneficii Scădere în Greutate: Multe studii sugerează […]