Supa de ceapa cu cascaval si vin alb
PrinteazaSupa de ceapa cu cascaval si vin alb din: ceapa, cascaval, faina, supa de pui, vin alb, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 175 g caşcaval
- 3 linguri făină
- 750 ml supă de pui
- 4 linguri vin alb, licoros
- 40 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Untul se pune într-un vas de microunde şi se lasă 30 de secunde la putere maximă. Se adaugă ceapa tăiată peştişori, se amestecă, se acoperă şi se lasă 4 minute la putere maximă.
Intre timp, se încălzeşte supa, făina se presară peste ceapă, se amestecă şi se lasă un minut la putere maximă.
Se adaugă supa, se amestecă si se lasă la cuptor 6 minute, amestecând la fiecare 2 minute, până ce devine groasă.
Se pune caşcavalul în cantităti mici, amestecând pentru a-l topi, se adaugă vinul, se potriveşte de sare şi piper si se lasă la cuptor un minut si 30 de secunde, la putere maximă.
Se aduce la masă cu pâine prăjită si puţin caşcaval ras deasupra.
Supa de ceapa cu cascaval si vin alb
Pofta buna!