Dovlecei umpluti cu legume si verdeata
PrinteazaDovlecei umpluti cu legume si verdeata din: dovlecei, ardei gras, rosii, ceapa verde, usturoi, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mărişori
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- 1 legătură ceapă verde
- 3 căţei usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se taie în două pe lung şi cu o linguriţă se golesc de miez. In ulei se pune ceapa la călit, se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, miezul dovleceilor şi usturoiul feliat.
Se presară sare şi piper, se lasă pe foc 5 minute şi se adaugă roşiile cubuleţe. Se mai lasă 5 minute, se adaugă câte o jumătate din legăturile de verdeaţă.
Se umplu bărcuţele de dovlecei şi se dau la cuptor într-o tavă cu puţină apă. Se lasă 30 de minute şi se servesc cu restul de verdeaţa.
Dovlecei umpluti cu legume si verdeata
Pofta buna!