Snitel cu cascaval in pesmet

Printeaza

Snitel cu cascaval din: carne tocata de vita, oua, cascaval, sare, piper, faina, lapte, pesmet.

Ingrediente:Snitel cu cascaval in pesmet

  • 1 kg. carne de vita tocata
  • 3 oua
  • 200 g cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare)
  • sare
  • piper
  • 150 g faina
  • 3 linguri de lapte
  • 400 g pesmet

 

Mod de preparare:

Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora.

Apoi se formeaza (cu mana umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, apoi prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet.

In momentul in care se trec prin pesmet, se preseaza atent, in asa fel incat mingea de preparat (carnea) va deveni un snitzel de dimensiune palmei si grosimea degetului mic.

Este bine sa executati aceasta operatiune in tava mare de aragaz. In acest fel, veti avea suficient spatiu pentru a lucra cu preparatul prin pesmet.

Se aseaza pe planseta, unul langa celalalt si se lasa la frigider 2 ore.

Se prejesc in tigaia incinsa, cu putin ulei, avand grija sa se intoarca de 2-3 ori pe fiecare parte, cate 2 minute.

Se serveste pe un platou decorat cu salata verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.