Tort de inghetata cu vanilie si afine
PrinteazaTort de inghetata cu vanilie si afine din: biscuiţi digestivi de cacao, esenţă de vanilie, lapte, smântână pentru frisca, zahar pudra, oua, afine.
Ingrediente:
- 1 pachet biscuiţi digestivi, de cacao
- 3 linguri esenţă de vanilie
- 400 ml lapte
- 400 ml smântână pentru frisca
- 150 g zahăr pudră
- 4 gălbenuşuri
- 200 g afine
Mod de preparare:
Baţi gălbenuşurile cu zahărul până ce se topeşte. Aşezi laptele amestecat cu smântână pe foc şi când s-a încălzit îl torni uşor peste crema de gălbenuşuri.
Pui laptele înapoi pe foc, amesteci şi, când începe să se îngroaşe, tomi esenţa de vanilie. Dai deoparte şi laşi la răcorit.
Pui îngheţata într-un vas în congelator şi o amesteci din oră în oră pentru a nu se forma cristale de gheaţă. După 3 ore, tapetezi o formă rotundă cu folie alimentară.
Aşezi un strat de biscuiţi, întinzi jumătate din îngheţată şi pui câteva afine. Pui un alt strat de biscuiţi, adaugi restul de îngheţată şi aşezi afine uşor zdrobite.
Dai la congelator câteva ore. înainte să serveşti, mai presari afine.
Tort de inghetata cu vanilie si afine
Pofta buna!