Salata cu masline, cod si mar
PrinteazaSalata cu masline, cod si mar din: file de cod, salata verde, rosie, ceapa, ardei gras, mar, masline verzi, ulei de masline, zeama de lamaie, mustar iute, sare, piper alb, marar, patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g file de cod
- 1 salată verde
- 1 roşie
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 măr
- 100 g măsline verzi fără sâmburi
- 30 ml ulei de măsline
- zeama de la 1 lămâie
- 1 linguriţă muştar iute
- sare, piper alb măcinat
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl pui la fiert în apă cât să-l acopere, cu puţină sare. După circa 20 de minute, scurgi peştele fiert şi îl tai în fâşii.
In timp ce fierbe peştele, speli salata frunză cu frunză şi o laşi să se scurgă, apoi o rupi în fâşii subţiri. Speli şi, după caz, cureţi legumele rămase.
Tai roşia în felii, ardeiul julien, iar ceapa în rondele fine. Tai în cubuleţe mărul spălat, fără să-l cureţi de coajă. Faci un dressing din zeama de lămâie, ulei, muştar, sare şi piper după gust.
In dressingul obţinut, adaugi 1/2 din mărar şi pătrunjel, ambele fin tocate. Amesteci într-un bol peştele cu legumele şi mărul, le stropeşti cu dressingul şi amesteci uşor.
După circa 30 de minute, sosul a pătruns în ingrediente. Serveşti salata presărată cu verdeaţa tocată rămasă.
Salata cu masline, cod si mar
Pofta buna!