Bors de loboda cu ceapa verde
PrinteazaBors de loboda cu ceapa verde din: morcovi, cartofi, orez, ardei gras, loboda rosie, ceapa verde, ulei, leustean, patrunjel, bors, sare, oua.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 2 linguri orez
- 1 ardei gras
- 2 legături lobodă roşie
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri ulei
- 3-4 fire leuştean
- 1 legătură pătrunjei
- 1/2 l borş
- sare
- 2 ouă
Mod de preparare:
Cureti si speli legumele şi verdeţurile. Razi mare morcovii. Tai mărunt ceapa şi ardeiul, iar cartofii în cuburi.
Căleşti morcovii şi ceapa în ulei.
Stingi cu 2 litri de apă caldă. Pui cartofii, orezul şi loboda tăiată fâşii. Continui fierberea 10 minute, la foc mediu.
Separat fierbi borşul.
Acreşti şi sărezi ciorba după gust, adaugi ouăle bătute, după care iei oala de pe foc şi presari verdeaţa tocată.
Bors de loboda cu ceapa verde
Pofta buna!