Pachetele picante cu carne de porc si fasole verde
PrinteazaPachetele picante cu carne de porc si fasole verde din: foi de plăcintă, pulpa de porc, ceapa, morcos, ardei rosu, ardei iute, fasole verde, ulei, sare, piper, cimbru, foi de dafin.
Ingrediente:
- 6 foi de plăcintă
- 700 g pulpă de porc slabă
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 ardei roşu
- 1/2 ardei iute
- 250 g fasole verde
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- cimbru
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi morcovul, le speli şi le tai în bucăţi mari. Cureţi ardeii de seminţe, îi speli şi îi tai fideluţă.
Tai carnea în cuburi şi o rumeneşti pe toate părţile în ulei încins.
Adaugi ceapa şi morcovul, sare şi piper după gust. Când legumele s-au călit, torni 400 ml supă sau apă şi fierbi sub capac, timp de 1 oră.
După 1/2 oră de fierbere, adaugi ardeii, cimbrul şi foile de dafin.
Când lichidul s-a evaporat complet, iar carnea şi legumele sunt bine fierte, le laşi să se răcească.
Opăreşti fasolea verde curăţată, 10-15 minute, în apă uşor sărată. Scoţi păstăile într-un castron cu apă cu gheaţă. Amesteci fasolea cu carnea şi mai condimentezi amestecul, dacă este cazul.
Tai foile de plăcintă pe lungime, în două. Pui la capăt o lingură cu vârf de umplutură şi acoperi umplutura cu marginile, apoi rulezi.
Le coci la foc mediu sau le prăjeşti într-o tigaie cu puţin ulej şi le scoţi pe şerveţele, pentru a absorbi surplusul de ulei. Poţi să le serveşti calde sau reci, cu sos de iaurt.
Pachetele picante cu carne de porc si fasole verde
Pofta buna!