Reteta zilei: Salata de dovlecel murat
PrinteazaSalata de dovlecel murat din: apa, sare, dovlecel, ceapa, gheata, otet de mere, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric, fulgi de ardei rosu.
Ingrediente:
- ½ ceasca de apa, la temperatura camerei
- 2 linguri + ½ lingurita de sare
- 1 dovlecel, feliat subtire
- 1 ceapa, feliata subtire
- 3 cuburi de gheata
- 2 cesti otet de mere
- 1 cană de zahăr
- 1½ lingurite praf de mustar
- 1½ lingurite seminte de mustar
- ¾ linguriță turmeric
- ½ lingurita fulgi zdrobiti de ardei rosu
Mod de preparare:
Feliati dovlecelul si ceapa.
Într-un castron mic, se amestecă împreună apa și sarea până cand sarea s-a dizolvat.
Puneti dovlecelul si ceapa intr-o punga care se inchide ermetic, se adaugă soluția de apă și sare, cuburile de gheata, apa rece si se amestecă pentru a combina.
Sigilati punga și se lasă să stea timp de 1 oră.
Între timp, combinati oțet, zahăr, muștar, turmeric si fulgi de ardei rosu intr-o cratiță mică la foc mediu.
Fierbeti timp de 3 minute, amestecand ocazional pentru a se dizolva zahărul, apoi scoateți de pe foc si pastrati deoparte.
Goliți amestecul de dovlecel într-o strecurătoare și uscati apa in exces cu prosoape de bucatarie.
Așezați amestecul dovlecel într-un borcan mare sau mai multe borcane mai mici și se toarnă lichidul, astfel incat tot amestecul dovlecel este acoperit în lichid.
Puneti capacele si dati la frigider timp de cel puțin 1 zi înainte de servire.
Salata de dovlecel murat
Pofta buna!
Imi place salata de dovlecel murat