Chili cu carne de porc si vita

Printeaza

Chili cu carne de porc si vita din: porc, vita, bacon, ulei de masline, ceapa, usturoi, lamaie, praf de ardei iute, chimion, faina, dafin, oregano, pasta de rosii, vin rosu, supa de pui, fasole, orez, cuscus, smantana, avocado, lime, sos dulce-acrisor, coriandru.

Ingrediente: 

  • 500g piept de porc cu puţină grăsime
  • 700g carne de vită pentru tocană, macră
  • 75g cubuleţe de bacon afumat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe, tocate
  • 4 căţei de usturoi, tocat fin
  • 1 lămâie
  • 3 linguri praf de ardei iute
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1 lingură de făină
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguriţe de oregano uscat
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 300ml de vin roşu
  • 450ml supă de pui sau vită
  • 1 conservă de 400g de fasole neagră, boabele scurse şi clătite

Ingrediente pentru servire:

  • orez sau cuşcuş
  • 300ml de smântână
  • 4 fructe mici de avocado
  • zeama de la 2 limes, plus sferturi pentru servit
  • 2 linguri de sos dulce-acrişor
  • 2 linguri de coriandru

 

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte, taiati toată carnea în bucăţi mici. Intr-o oală încăpătoare, cu fundul gros, prăjeşte baconul în ulei, la foc mediu, până când devine crocant, iar grăsimea s-a topit.

Adaugă ceapa şi usturoiul peste bacon şi căleşte-le, amestecând des, timp de 10-15 minute, până când se înmoaie.

Taie lămâia în sferturi pe lungime, apoi îndepărtează membrana albă din centru şi seminţele.

Toac-o în bucăţi mici, fiecare cu puţină coajă, la oala de pe foc şi transferă conţinutul într-o sită mare, lăsând grăsimea să se scurgă înapoi în oală

Pune oala la loc pe foc şi rumeneşte carnea de porc în grăsimea încinsă, apoi încorporează carnea de vită şi las-o şi pe ea să devină maronie. Pune praful de ardei iute şi chimionul şi găteşte carnea la foc mic 2 minute, amestecând constant.

Adaugă făina şi mai găteşte totul 2 minute. Adaugă foile de dafin, sare, lămâia, oreganoul, pasta de roşii, vinul roşu şi supa. Pune la loc în oală ceapa din sită.

Dă totul în clocot, amestecând des, apoi dă focul mai mic şi lasă mâncarea să fiarbă 2 ore, neacoperită şi amestecând ocazional, până când sosul se îngroaşă, iar lichidul se absoarbe.

Adaugă sare după gust. Las-o să se răcească, acopera cu capac şi ţine-o la frigider peste noapte.

Adaugă fasolea în chilii şi reîncălzeşte-l. Serveşte-l cu orez sau cuşcuş, o lingură de smântână, felii de avocado tăvălite prin zeamă de lime, puţin sos dulce-acrişor, coriandru şi sferturi de lime.

Chili cu carne de porc si vita

Chili cu carne de porc si vita

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.