Placinta cu urda si marar
PrinteazaPlacinta cu urda si marar din: făină, margarină, smantana, sare, urda, marar verde, oua.
Ingrediente:
- 1/2 kg făină
- 200 g margarină
- 1 cană de smântână
- sare
Pentru umplutură:
- 1/2 kg urdă
- 4 legături mărar verde
- 2 ouă
Mod de preparare:
Laşi margarina la temperatura camerei câteva ore, apoi o amesteci într-un castron mai mare cu smântână. Omogenizezi amestecul cu o lingură de lemn, până când devine ca o spumă.
Adaugi sare, apoi făina în ploaie. Frămâfiţi un aluat tare, din care întinzi o foaie cu ajutorul su- citorului, o împătureşti şi o laşi 30 de minute la congelator.
Impărţi în două aluatul, întinzi o foaie şi o aşezi într-o tavă neunsă. într-un castron adânc, amesteci urda cu ouăle, mărarul tocat mărunt şi sare după gust.
Omogenizezi şi răstorni compoziţia în tava de plăcintă, peste foaia de aluat. Apoi acoperi cu a doua foaie făcută din aluatul rămas.
Dai tava la cuptorul încălzit pentru 30 de minute, iar după ce plăcinta s-a copt, o tai pătrate sau romburi şi o serveşti.
Pofta buna!