Placinta cu urda si marar

Printeaza

Placinta cu urda si marar din: făină, margarină, smantana, sare, urda, marar verde, oua.

Placitna cu urda si marar

Ingrediente:

  • 1/2 kg făină
  • 200 g margarină
  • 1 cană de smântână
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1/2 kg urdă
  • 4 legături mărar verde
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Laşi margarina la temperatura camerei câteva ore, apoi o amesteci într-un castron mai mare cu smân­tână. Omogenizezi amestecul cu o lingură de lemn, până când devine ca o spumă.

Adaugi sare, apoi făina în ploaie. Frămâfiţi un aluat tare, din care întinzi o foaie cu ajutorul su- citorului, o împătureşti şi o laşi 30 de minute la congelator.

Impărţi în două aluatul, întinzi o foaie şi o aşezi într-o tavă neunsă. într-un castron adânc, amesteci urda cu ouăle, mărarul tocat mărunt şi sare după gust.

Omogenizezi şi răstorni compoziţia în tava de plăcin­tă, peste foaia de aluat. Apoi acoperi cu a doua foaie făcută din aluatul rămas.

Dai tava la cuptorul încălzit pentru 30 de minute, iar după ce plăcinta s-a copt, o tai pătrate sau romburi şi o serveşti.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.