Cozonac cu visine si coaja de lamaie
PrinteazaCozonac cu visine si coaja de lamaie din: ouă, faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, coaja de lamaie, visine, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 500 g făină
- un praf de sare
- 25 g drojdie
- 8 linguri zahăr
- 125 ml lapte
- 125 g unt
- coajă de lămâie
- 800 g vişine
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Pregăteşti maiaua din drojdie, zahăr, puţin lapte şi făină. Laşi la dospit. Cureţi vişinele de sâmburi şi presari peste ele 4 linguri de zahăr.
Pui făina într-un bol, adaugi ouăle, sare, zahărul vanilat, untul topit şi coaja rasă de lămâie. Adaugi maiaua şi amesteci până se încorporează toate ingredientele.
Frămânţi bine şi laşi să crească. întinai aluatul şi îl umpli cu vişinele. Rulezi, aşezi în tavă, ungi cozonacul cu gălbenuş, apoi introduci tava în cuptor.
Cozonac cu visine si coaja de lamaie
Pofta buna!