Papricas de pui cu galuste si smantana

Printeaza

Papricas de pui cu galuste si smantana din: pulpe inferioare de pui, smantana, ceapa, usturoi, marcov, patrunjel, ardei gras, rosii, bulion, chimen, untura, frunze de telina, frunze de pătrunjel verde, marar verde, sare, piper, boia de ardei dulce, faina, cartofi, oua.

 

Ingrediente:

  • 4 pulpe inferioare de pui (circa 500 g)
  • 2-3 linguri smântână
  • 500 g ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii decojite
  • 200 ml bulion
  • 100 g smântână
  • 2 linguriţe chimen
  • 2 linguri untură
  • 2 linguri frunze de ţelină, tocate
  • 2 linguri frunze de pătrunjel verde, tocate
  • 2 linguri mărat verde, tocat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce

găluşte:

  • 400 g făină
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Pentru galuste, cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert. După ce au fiert, îi zdrobeşti bine, faci un piure, iar după ce s-a răcit, adaugi făina, 2 ouă, sare şi amesteci bine, până ce obţii un aluat.

Apoi faci aluatul coardă, îl subţiezi cu degetele şi faci un sul, pe care îl tai cu cuţitul, la dimensiunea dorită.

Pui pe foc o oală cu apă şi sare, unde vor fierbe aceste găluşte, le iei una câte uria şi le pui în oala de fiert.

Le laşi la fiert circa 10-15 minute, după care le scoţi într-o sită şi le laşi la scurs.

In final, le treci printr-un jet scurt de apă rece şi le menţii la cald. Intr-o cratiţă mai adâncă, încingi untura şi căleşti ceapa şi usturoiul (curăţate, spălate şi tocate), până devin sticloase.

Speli morcovul şi pătrunjelul, le cureţi şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Le adaugi peste ceapa călită.

Ardeii graşi îi tai cuburi şi îi pui în cratiţă.

Mai căleşti totul puţin (2-3 minute) la foc mic, amestecând, după care pui şi pulpele.

Adaugi roşiife tăiate cuburi, puţină apă (cât să acopere compoziţia), boiaua, chimenul şi laşi la fiert, la foc mediu, amestecând din când în când.

Cu aproximativ 10 minute înainte de a fi carnea pătrunsă, adaugi bulionul şi mâi laşi pe foc, până când sosul începe să scadă puţin.

Spre finalul fierberii, presari sare, piper, frunzele de ţelină, pătrunjel şi mărar verde, stingi focul şi acoperi cu un capac.

Preparatul îl prezinţi pe un platou sau farfurie, alături de kanedle, stropite cu sosul format din papricaş şi adaugi o lingură de şmântână.

Papricas de pui cu galuste si smantana

Papricas_de_pui_cu_galuste_si_smantana

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.